Työ StarIT:n ratkaisumyyjänä

Emmi Arima aloitti StarIT:llä helmikuussa 2021. Ratkaisumyyjä toimii StarIT:n asiakkaiden kontaktihenkilönä, eli ongelmien tai uusien tarpeiden ilmetessä Emmi ottaa asiakseen täyttää toiveet ja hoitaa homman maaliin.

Työ tarjoaa pähkinöitä purtavaksi

Työ IT-palvelupalveluyhtiön ratkaisumyyjänä on tarjonnut monipuolisesti ongelmanratkaisutaitoa vaativia tilanteita sekä uuden oppimista.

  • Yhteydenotto tulee usein asiakkaan puolelta, mutta pyrimme olemaan proaktiivisia ja tuomaan esille ratkaisuehdotuksia, joiden avulla voimme parantaa palvelua eli samaan aikaan myös helpottaa asiakkaan arkea. Yhteydenpito on lähes päivittäistä, Emmi kertoo.

Aiemmin Emmi työskenteli myyjänä rakennusalan ohjelmistojen parissa.

  • Aiempi työni oli siinä mielessä erilaista, että ohjelmistojen parissa ongelmat olivat yleensä samankaltaisia ja ratkaisu löytyi usein tietystä työkaluvalikoimasta. Nykyisessä työssä täytyy lähes päivittäin konsultoida koodariosastoa siitä mikä ylipäätään on mahdollista ja mikä ei. Onneksi ympärillä on sen verran osaavaa porukkaa, että oikeastaan kaikki toiveet on mahdollista toteuttaa, Emmi naurahtaa.

StarIT:n kaltaisessa kasvuyrityksessä ratkaisumyyjän työpäivät sisältävät myös uusasiakashankintaa.

  • Saamme liidejä niin asiakkailta kuin yhteistyökumppaneilta. Lisäksi tulee tehtyä jonkin verran kylmäsoittojakin. Tykkään siitä, kun työpäivien sisältö vaihtelee ja toisaalta jokainen yhteydenotto on aina omanlaisensa.

Kehitys on jatkuvaa

Töiden aloitus sujui ongelmitta ja Emmin valitsemat työvälineet olivat odottamassa käyttövalmiina kuten IT-palveluyhtiöltä on odotettavissa. Koronatilanne on toistaiseksi estänyt yhteisten, koko porukalla tapahtuvien tapaamisten järjestämisen ja työtovereihin tutustumisen eteen on joutunut näkemään vaivaa normaalitilannetta enemmän.

  • Etäyhteyksien ansiosta yhteydenpito on onneksi sujuvaa ja ongelmanratkomisen lomassa ehtii onneksi vaihtamaan myös muita kuin työhön liittyviä kuulumisia.

Ratkaisumyyjän työ sopii Emmin mielestä omatoimisille ja asiakaspalveluhenkisille ihmisille. Kasvuyhtiössä pystyy hyvin vaikuttamaan toimintatapoihin ja omaan työnkuvaan.

  • IT-palveluliiketoiminta on kehittyvä ja vauhdilla kasvava ala, ja jokainen työpäivä tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää omaa osaamista. Puolessa vuodessa olen oppinut paljon ja tietynlainen avoimuus uudelle on elinehto tässä työssä.

Haluatko Emmin työkaveriksi?

Etsimme jatkuvasti IT-alan tekijöitä, joilla on laaja-alainen kokemus sekä näkemys, intoa ja ideoita. Mikäli haluat olla aidosti auttamassa asiakasyrityksiä, tämä on paikka juuri sinulle.

Ota yhteyttä myyntiin